از دید توحیدی در عالم حادثهای اتفاقی نداریم
آیت الله مصباح یزدی در دیدار اعضای جامعه اسلامی دانشجویان گفت: از دید توحیدی در عالم حادثه اتفاقی نداریم، اتفاق به معنای این که هیچ تدبیری در آن نباشد.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در جمع اعضای شورای مرکزی و فعالان جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور در محل این موسسه در قم با اشاره به آیات قرآنی، اظهار داشت: خداوند در میان ایام دهر و زندگی انسانها، گاهی نسیمهایی را برای انسان مقرر میفرماید و کسانی که در معرض این نسیمها قرار بگیرند، باید از آن استفاده کنند و یا خود را در معرض آن قرار دهند.
مصباح یزدی در این باره اضافه کرد: گاهی الطافی بصورت فردی یا اجتماعی شامل حال انسان میشود که در ادبیات عرفی میگوییم اتفاقاً اینگونه شد، اما از دید توحیدی در عالم چیزی اتفاقی نداریم، نه هیچ حادثهای بیعلت اتفاق میافتد و نه بیتدبیر.
عضو شورای مرکزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که آنچه در عالم اتفاق میافتد خارج از اراده و اذن الهی نیست، تصریح کرد: حتی تلخ ترین حوادث حکمت هایی دارد که از چشم و ذهن ما دور است و گرنه بیحساب نیست.
وی با اشاره به داستان قرآنی فرار حضرت موسی (ع) از مصر، رفتن ایشان به مدینه و ازدواج با دختر حضرت شعیب، ابراز داشت: این حوادث اتفاقی به نظر میرسد، اما قرآن خطاب به موسی میگوید که تو با حساب و تدبیر آنجا آمدی.
مصباح یزدی با بیان این که هیچ حادثهای را نباید کوچک بشماریم، تاکید کرد: وقتی با اشخاص، جریاناتی سیاسی و اجتماعی مواجه میشویم باید ببینیم چگونه میتوان برای رسیدن به اهداف الهی، کمک به خلق خدا و ... بهره برداری کرد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) روز عاشورا را سراپا بلا، مصیبت، سختی و ... عنوان کرد و افزود: 72 نفر در مقابل 30 هزار نفر قرار میگیرند و نتیجه جنگ مشخص است، اما برای کسانی که آگاهانه برخورد میکنند، فکر میکنند که وظیفه آنها در این شرایط چیست و بزرگترین حادثه تاریخ بشریت را آفریدند و امروز ما هر چه داریم به تایید فرمایشات حضرت امام (ره) از روز عاشوراست.
وی با بیان این که اکثر حرکتهای هدایتگر و مبارزههای آزادی بخش نشأت گرفته از عاشورا است، تصریح کرد: جالب است که گاندی رهبر مبارزات ضد استعماری هندوستان با وجود این که اسلام را قبول ندارد میگوید که سرمشق من سید الشهداست و همین الان نیز یک گروه «حسینی برهمن» در هند هستند که افتخارشان نام سید الشهداست.
عضو شورای مرکزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که هم پیدایش، هم زندگی و هم مرگ ما براساس حساب و تدبیر و همه برای آن است که ما بفهمیم وظیفه ما در شرایط مختلف چیست، تا در مسیر خلیفة اللهی پیش رفته، به خداوند نزدیک شویم، گفت: اراده و فکر انسان میتواند خدایی شود و خیلی باعث تاسف است که با این قدرت و اراده ذهنمان را مشغول یکسری چیزهای ساده، زود گذر و حیوانی کنیم.
مشاهده خبر در فارس و هم اندیشی