جـنـبـش دانـشـجـویـی یکصدا فریادگر مبارزه با مفاسد اقتصادی باشد
امروز فقط عطوفت و مهربانی را از سوی قوه قضاییه شاهد هستیم
متاسفانه ضعف عملکرد قوه قضاییه ، قوه مجریه را نیز تحت فشار قرار داده است و سستی و اهمال های قوه قضاییه دیگر قابل تحمل نیست
تاریخ: 1385/12/9 ساعت : 14:43:52
مجتبی ابراهیمی دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در پیام هشت مادهای خود در سال 80 به قوای سه گانه در مورد مفاسد اقتصادی بیانات ارزشمندی فرمودند، گفت: این اتفاقات که در چند روزه اخیر شاهد آن هستیم در شان قوه قضائیه آرمانی جمهوری اسلامی نیست.
وی با اشاره به اینکه پیشینه جامعه اسلامی دانشجویان همواره حرکت در راستای اهداف انقلاب بوده است، اظهار داشت: ما در این جلسه قصد نداریم که بخشی از نظام را تضعیف کنیم اما براساس فرمایش رهبری مبنی بر اینکه دانشجویان باید زبان طلبکارانهای از سه قوه داشته باشند، نقدهایی را نسبت به عملکرد قوه قضائیه و مجموعه وابسته به آن داریم که حرفهای ما از سر دلسوزی است و قصد زیر سئوال بردن این قوه را نداریم.
ابراهیمی با تاکید بر فرمایش امیرالمومنین(ع) در خصوص امر قضاوت، افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی در مورد عملکرد قوه قضائیه سند روشنی وجود دارد که متاسفانه در قوه قضائیه به این مسئله توجه نشده است و فساد در این قوه به سمت نهادینه شدن پیش میرود.
وی با بیان اینکه قوه قضائیه باید مستقل از نهادهای درون نظام و مستقل از احزاب و فرآیندهای سیاسی نظام عمل کند، یادآور شد: امروز به دلیل برخی مستندات این اتفاقات در آن نمیافتد.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان افزود: قوه قضائیه باید علاوه بر رأفت در برخی از مواقع حساس، خشونت عمل داشته باشد که متاسفانه این امر به فراموشی سپرده شده است و رئیس این قوه در مورد بعضی از مسائل به طور جدی ایستادگی نمیکند.
وی گفت: عطوفت با کسانی که حق مردم را ضایع میکنند نابخشودنی است این در حالی است که در راس قوه قضائیه عطوفت، مهربانی و نرمش با مفسدان وجود دارد.
ابراهیمی با بیان اینکه برخی از فرآیندهایی که در دو دهه اخیر در قوه قضائیه افتاده است عدم ثبات و پایداری این قوه را نشان میدهد، خاطر نشان کرد: همه این موارد منجر به این شده که رهبری در مورد عملکرد این قوه موضع گرفتند و فرمودند مردم نباید در مورد مسائل قوه قضائیه با ابهامی مواجه شوند، با وجود این مسئله متاسفانه شاهد هستیم که امروز مردم نسبت به عملکرد این قوه دچار سرگردانی هستند.
وی با بیان اینکه عدم ثبات و سرگردانی در قوه قضائیه بیداد می کند یادآور شد: اگر رئیس قوه قضائیه، معاونان درجه اول ایشان را در اهمال کاریها مستثنی کنیم، در لایههای پایینتر شاهد مسائلی هستیم که حتی از سیستم سلطنتی شاه بدتر خواهد بود.
مجتبی ابراهیمی:
قوه قضائیه حزبی و جناحی برخورد می کند
فساد در قوه قضائیه به سمت نهادینه شدن پیش میرود
عطوفت با کسانی که حق مردم را ضایع میکنند نابخشودنی است
ابراهیمی با اشاره به اینکه در بعضی از پروندهها و مسائل مشاهده میکنیم که قوه قضائیه حزبی و جناحی برخورد می کند، یادآور شد: خیلی از مجموعهها باید تکلیف خود را با قوه قضائیه مشخص کنند، در حالی که برخی حرفها زده میشود که به جای ایجاد امید در مردم نسبت به قوه قضائیه ایجاد ناامیدی میکند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه قوای سه گانه باید هم مورد اعتماد و هم مقتدر برای نظام باشند، اذعان داشت: در حالیکه تمام فرمایشات ولی امر ما باید تحقق پیدا میکرد متاسفانه شاهدیم که هیچ کدام از این دو اصل در این قوا رعایت نمیشود.
پژمان شیخ الاسلامی نسب، مسئول واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان در این نشست به فرمان هشت مادهای رهبری به سران سه قوه در 10 اردیبهشت سال 1380 اشاره و عنوان کرد: عملکرد قوه قضائیه و قوه مجریه در بعضی از جاها با یکدیگر جابه جا شده است و بحث مفسدان اقتصادی که پیگیری آن مربوط به قوه قضائیه است دولت پی گیری میکند و این رئیس جمهور است که می گوید نام مفسدان اقتصادی را افشا خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه کوتاهی این قوه، قوای دیگر را زیر سئوال میبرد، گفت: چرا فرار مجرم اقتصادی از سوی قوه قضائیه را باید نیروی انتظامی پیگیری کند.
شیخ الاسلامی نصب، با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی اهمال در قوه قضائیه را نمی پذیرد، بیان داشت: ما این اعتراض خود را به قوا در قالب برنامههای مختلف از جمله برپایی تجمع، تحصن، برنامههای طنزگونه همواره ادامه خواهیم داد.
وی با تاکید بر اینکه حرف عدالتخواهی حرف انقلاب ما بوده است، اصرار داشت: در حال حاضر نیز این حرف باید بهترین مطالبه ما باشد و حتی این مطالبه در قیام امام زمان نیز ادامه پیدا کند.
پژمان شیخ الاسلامی نسب:
جنبش دانشجویی اهمال در قوه قضائیه را نمی پذیرد
هاشمی شاهرودی به اصل عدم تقابل قوا توجهای ندارد
عملکرد قوه قضائیه و قوه مجریه در بعضی از جاها با یکدیگر جابه جا شده است
مسئول واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان به برخی از سستیها در قوه قضائیه اشاره و خاطرنشان کرد: اطاله دادرسیها که در قوه قضائیه وجود دارد تنها مربوط به پروندههای مفاسد اقتصادی نیست بلکه در دادگاههای خانواده نیز این اطاله وجود دارد که این امر باعث تبانیهایی در قوه قضائیه میشود و به همین دلیل هر ساله شاهد تغییر یک سری از قضات و مسئولان در این قوا هستیم.
وی به عدم پیگیری پرونده شهرام جزایری عرب و برادر رفیق دوست اشاره و خاطرنشان کرد: خود آقای هاشمی شاهرودی به اصل عدم تقابل قوا توجهای ندارد و به جای پیگیری مفسدان اقتصادی صحبت از فرار سرمایهها میکند.
شیخ الاسلامی نسب، در ادامه با تاکید بر اینکه حدود 200 میلیارد تومان بر اثر سستیهای قوه قضائیه از کشور خارج شده است، گفت: در حال حاضر مشاهده میکنیم که وزارت اطلاعات 80 پرونده را در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی پیگیری کرده و این مساله نشان میدهد که عزم دولت در این زمینه جدی تر بوده و سستی بیشتر از جانب قوه قضائیه است.
مهدی ولی زاده مسئول واحد روابط عمومی جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه بحث مفاسد اقتصادی بحث پیچیده و منحصر به فردی است یادآور شد: جنبش دانشجویی نباید به این قضیه کلیشهای نگاه کند.
وی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب بر پیگیری مفاسد اقتصادی اشاره کردهاند، افزود: باید ببینیم این سخنان رهبری تا چه اندازه بر قوای ما تاثیر داشته است.
ولی زاده، با بیان اینکه پیگیری مبارزه با مفاسد اقتصادی به مجلس شورای اسلامی نیز مربوط می شود خاطر نشان کرد: متاسفانه بعد از تاکیدات رهبری باید این سئوال را از مجلس پرسید که در این زمینه چه مصوبهای را صادر کرده است.
وی با طرح این سئوال که آیا بحث پرونده مبارزه با مفاسد اقتصادی به اندازهای کوچک است که مجلس قانون منسجم را نمیتواند تدوین کند یا خیر؟ گفت: ما باید با این قضیه عقلانی برخورد کنیم، ما بحث فراری شدن شهرام جزایری را خیلی بزرگ کردهایم در حالی که من معتقدم شهرام جزایری قربانی آقا زادههای مملکت است و ما باید در این قضیه جلوی این آقازادهها را بگیریم.
مبارزه با مفاسد اقتصادی به مجلس شورای اسلامی نیز مربوط است
شهرام جزایری قربانی آقا زادههای مملکت است
با دستمال کثیف نمیتوان آئینه را پاک کرد
مسئول واحد روابط عمومی جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه فرار شهرام جزایری را همه روزنامهها تیتر اول خود انتخاب کردهاند و حملات شدیدی را علیه قوه قضائیه اتخاذ کردهاند، گفت: به هر حال قوه قضائیه و نیروی انتظامی در این زمینه ضعیف عمل کردهاند اما بیشتر مسائل مطرح در روزنامه جنبه حزبی و سیاسی دارد.
وی ادامه داد: ما باید به ریشهها توجه کنیم و به جای مطرح کردن فرار شهرام جزایری، باید این مسئله را مطرح کرد که چرا شهرام جزایری را مجازات نکردند.
ولی زاده با تاکید بر اینکه ما به جای قوه قضائیه اصل 44 را مورد بررسی قرار دهیم اصرار داشت: رسیدگی به این اصل باعث میشود که جلوی خیلی از مفاسد اقتصادی دیگر در کشور گرفته شود.
وی با بیان اینکه در برخورد با مفاسد اقتصادی دیوان محاسبات مجلس و وزارت اطلاعات مقصر هستند، گفت: دیوان محاسبات باید دقیقاً مشکلات اقتصادی را برطرف کند اما ما شاهدیم که در این مجموعه تشکلی به اسم گزینش نیرو وجود ندارد و این چگونه امکان دارد که نیروهایی که هیچگونه گزینشی در خصوص آنها صورت نگرفته است با مفاسد اقتصادی مبارزه کنند.
وی خاطر نشان کرد: با دستمال کثیف نمیتوان آئینه را پاک کرد.
ابراهیمی دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه افزود: امروز بحث قوه قضائیه و مباحث مطرح در این قوه به این دلیل اهمیت یافته که قشر زیادی از مردم با این قوه سرو کار دارند، و ثانیاً قوه قضائیه یکی از سه قوای راس کشور است که اگر آنچه مردم انتظار دارند محقق نشود، مردم نسبت به نظام و انقلاب ناامید خواهند شد.
وی به بیان ایرادات موجود در قوه قضائیه پرداخت و گفت: در قوه قضائیه فسادهایی راه یافته تا آنجا که خیلی از مسئولان این قوه و مسئولان دادگستریهای استانهای مختلف کشور به فساد کشیده شدهاند و باید این سئوال را مطرح کرد که چرا نباید پرونده زیر 50 میلیون تومان در قوه قضائیه بررسی شود.
ابراهیمی بیان داشت: چرا قاضی که رای صادر می کند و پرونده فرهنگ و توسعه را میبندد و خودش نیز چند میلیارد تومان از سود این موسسه برداشت می کند؟ این پولهای برداشت شده کجا رفته است، چرا آقای رازینی حاضر به پاسخگویی در این زمینه نیست؟
وی با بیان اینکه متاسفانه یا خوشبختانه شهرام جزایری که نماد، مفسد اقتصادی در کشور بود فرار کرد، گفت: قوه قضائیه نشان داد که نمیتواند با یک نماد فساد اقتصادی مبارزه کند اگر شهرام جزایری فاسد و رشوه گیر بود و از پول بیت المال دزدی می کرد چرا از همان ابتدا به پرونده او رسیدگی نشد و پیگیری پرونده او 5 سال به طول انجامید؟!
وی با اشاره به اینکه کسانی نتوانستند با جوانی که تعدادی از نمایندگان مجلس و دولت را با پول بخرد برخورد کنند، گفت: به نظر میرسد که قوه قضائیه نمیتواند خطاب فرمان هشت مادهای رهبر معظم انقلاب قرار گیرد.
وی خطاب به آیت الله شاهرودی و رازینی و کسانی که در راس قوا هستند، گفت: شما باید به فرمان هشت مادهای در سال 81 پاسخ دهید و اگر فرمان رهبری فصل الخطاب است پس چرا به این فرمان پاسخی داده نشد.
خیلی از مسئولان قوه قضائیه و دادگستریهای استانهای مختلف کشور به فساد کشیده شدهاند
قاضی که رای پرونده فرهنگ و توسعه را صادر میکند؛ خودش نیز چند میلیارد تومان از سود این موسسه برداشت می کند؟
چرا آقای رازینی حاضر به پاسخگویی نیست؟
آیا سایت بازتاب معضل اساسی مملکت بوده که نمایندگان مجلس نامهای با امضای 136 نفر مینویسید و این قضیه را پیگیری می کنید چرا این نمایندگان از حق مردمی که در روستاها تضعیف می شود نامه نمینویسند و با اینها برخورد نمیکنند.
اگر نمایندگان مجلس بخواهند برخلاف فرمایش رهبری عمل کنند دست به افشا گری علیه نمایندگان مجلس که خود دست در پرونده زمینخواری داشتهاند خواهیم برد.
وی همچنین با بیان اینکه ایجاد امنیت اقتصادی و شغلی وظیفه دولت و مبارزه با مفاسد اقتصادی وظیفه قوه قضائیه است گفت: ما شاهدیم که عملکرد این قوا با هم جابه جا شده است و رئیس جمهور نیز اعلام میکند که نام دو نفر از کسانی که هزار میلیارد از بیت المال را دزدی میکند مطرح خواهد کرد. چرا این مسائل پیگیری نمیشود؟!
وی با بیان اینکه جای تاسف است که چرا باید به جای قوه قضائیه جنبش دانشجویی اظهار نظر کند، گفت: پرونده کلان زمین خواری در سیرجان رخ میدهد و طلبهای این قضیه را پیگیری می کند و دستگیر می شود و به جای اینکه این پرونده زمین خواری مورد بررسی قرار گیرد این طلبه که مطالبه عدالت کرده است به 91 روز زندان محکوم میشود.
ابراهیمی گفت: باید پرسید طبق کدام سند و ماده قانونی، 91 روز برای روحانی حکم صادر میکنید، چرا که کسی در این زمینه اعتراض نمیکند.
وی به قاچاق کالاها در زمینههای مختلف اشاره و عنوان کرد: اگر دل شما برای امنیت شغلی میسوزد چرا جلوی قاچاق کالاها را نمیگیرد و باعث ضرر رسیدن به سرمایه داران ایرانی و جوانان ایرانی میشوید.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری در سال 80 اشاره و خاطرنشان کرد: به عنوان یک دانشجو از جنبشی که سابقه نیم قرنی دارد این سئوال را میکنم شما که مورد خطاب رهبری هستید به حقوق مردم رسیدگی نمیکنید.
ابراهیمی با اشاره به اینکه بعد از گذشت 6 سال فرمایشات رهبری جامعه عمل پوشانده نشده و مردم در مواجه با قوه قضائیه سردرگم هستند، گفت: در سیره ائمه در موارد بسیاری به احقاق حقوق مردم اشاره شده است در حالیکه شما یک روز دادسرا را حذف میکنید و یک روز دیگر دادسرا را برپا میکنید و شورای حل اختلاف راه میاندازید و این شوراها که متشکل از افراد بی سوادی هستند به جای حل احتلاف ایجاد تشنج میکنند.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه تکلیف مردم چیست، اظهار داشت: احزاب توانایی وکیل گرفتن دارند اما مردم روستا چگونه می توانند وکیل بگیرند به عبارتی آنقدر قوانین دست و پا گیر در قوه قضائیه وجود دارد که این افراد دستشان به جای بند نیست و چرا نباید به حق مستضعفان رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه صاحبان اصلی انقلاب مستضعفان هستند، اظهار داشت: من به عنوان عقبه جنبش دانشجو که همیشه مورد توجه مردم بوده است، به نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت و قوه قضائیه می گویم که آنقدر سایت بازتاب معضل اساسی مملکت بوده که شما نامهای با امضای 136 نفر مینویسید و این قضیه را پیگیری می کنید چرا این نمایندگان از حق مردمی که در روستاها تضعیف می شود نامه نمینویسند و با اینها برخورد نمیکنند.
وی ادامه داد: اگر نمایندگان مجلس بخواهند برخلاف فرمایش رهبری عمل کنند دست به افشا گری نمایندگان مجلس که خود دست در پرونده زمینخواری داشتهاند خواهیم برد.
وی با احزاب اتمام حجت کرد و گفت: چرا احزابی که داعیه پیروی امام را دارند و همچنین احزابی که سخن از آزادی بیان می کنند، با این مسئله برخورد نمی کنند.
ابراهیمی ادامه داد: احزاب نشان دادند که اگر همه مردم در نهایت فقر و همچنین در نهایت ثروت باشند احزاب کاری با آنها ندارد و تنها چیزی که برای آنها مهم است رای گیری از مردم به نفع خودشان است.
وی یادآور شد: شما نباید جنبش دانشجویی را حزب تصور کنید که ترس از دست دادن منفعت خود دارد. ما اعلام می کنیم که دانشجویان به مانند گذشته پیاده نظام احزاب نیستند بلکه امروز به یک آگاهی رسیدهاند که اگر احزاب این مسئله را پیگیری نکنند و با مردم حرف نزنند ما پیگیری می کنیم.
وی ادامه داد: برخی از شهرها و روستاها و در تریبون عدالت اداری برخی از قضات و کارکنان و سران قوه قضائیه به فساد مالی دچار شدهاند و باید جلوی آنها گرفته شود و گرنه ما اعتراضات خود را به رهبری اعلام خواهیم کرد.
ابراهیمی ادامه داد: مردم ایران که 27 سال به پای انقلاب نشستند و خون دادند نباید به خاطر این اشتباهات و ندانم کاریها مجازات شوند.
وی به سخنان شهید مطهری در سال 59 اشاره و خاطرنشان کرد: اگر انقلاب اسلامی نتواند عدالت اجتماعی را به معنای واقعی محقق کند باید منتظر روزی باشیم که مردمی از جنس همین انقلاب اسلامی قیام کنند و انقلاب واقعی را روی کار بیاورند.
مسئول واحد تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به عدم قاطعیت در قوه قضائیه اشاره و عنوان کرد: چرا رئیس قوه قضائیه دم از امنیت اقتصادی میزند، اما به فرمایش رهبری در پیام هشت مادهای اشاره نمی کند.
وی ادامه داد: هاشمی شاهرودی باید بگوید که در برخورد با مفسدان اقتصادی سستی وجود دارد آیا این مسئله مشوق تولید کنندگان سارق در کشور است.
شیخ الاسلامی نسب نیز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اطلاع رسانی در خصوص تشکیل جلسات پرونده مبارزه با مفاسد اقتصادی در قوه قضائیه وجود ندارد، افزود: آیا سکوت قوه قضائیه باعث اطمینان مردم می شود؟
وی با بیان اینکه سستی در برخورد با مفاسد اقتصادی اطمینان از افکار عمومی را کاهش می دهد، گفت: آیا برخورد شما با مفاسد اقتصادی همان برخورد امیرالمومنین(ع) در این زمینه است آیا برخوردی که با شهرام جزایری صورت گرفت برخورد با یک مفسد بود.
وی ادامه داد: در بخشی از دستگاه حکومت فساد وجود دارد و بنا بر فرمایش رهبری با دستمال پاک و عزم جدی دنبال شود. مهدی بادپا، مسوول واحد فرهنگی جامعهی اسلامی دانشجویان، اظهار داشت: « تشکلهای دانشجویی باید به سمتی حرکت کنند تا آرمانهای قوهی قضاییه درست پیگیری شود و قوهی قضاییه بتواند به جایگاه حقیقی خود بازگردد. تنها قوهی قضاییه را نباید مقصر دانست.»
فاطمه عسگریان مسئول واحد خوهران جامعه اسلامی دانشجویان نیز گفت: ما در گام سوم قرار داریم و باید سئوال کرد دولت اسلامی چقدر از بیانات گوهر بار رهبری در زمینه سیستم مدیریتی و نحوه برخورد با جرایم و مفاسد را پی گیری کرده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از ارکانی که در دولت اسلامی وجود دارد، قوه قضائیه است، گفت: باید پرسید قوه قضائیه چقدر در راستای آرمان خواهی مقام معظم رهبری حرکت کرده است.
عسگریان خاطر نشان کرد: رفتارها و عملکرد این قوه در مواقعی به صورتی است که دانشجویان باید به ناچار تریبون را به دست گیرند و در مقابل این گونه اهمال کاری و فسادها عکس العملی نشان دهند./