نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار . . . . چکنم حرف دگر یاد نداد استادم
سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی:
هنر آن است که بمیری پیش از آنکه بمیرانندت و مبداء و منشاء حیات آنانند که اینگونه مرده اند... خون حسین (ع) و اصحابش کهکشانی است که بر آسمان دنیا راه قبله را می نمایاند... پندار ما این است که ما مانده ایم و شهداء رفته اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده و شهداء مانده اند... زندگی زیباست اما شهادت از آن زیباتر است... حب حسین (ع) سرالاسرار شهداست... از عاشورای سال 61 هجری دیگر زمان از عاشورا نگذشته است و همه روزها عاشوراست... کربلا حرم حق است و هیچکس را جز یاران امام حسین (ع) راهی بسوی حقیقت نیست... حقیقت هنر نوعی معرفت است که در عین حضور و شهود برای هنرمند مکشوف می گردد... هنر شیدایی حقیقت و تجلی شیدایی است

مرتضی سرهنگی مدیر مرکز مطالعات و فرهنگ نشریه ادبیات پایدار در حاشیه گردهمایی « با عرشیان » گفت : تا کنون ده هزار عنوان کتاب درباره دفاع هشت ساله در کل کشور منتشر شده است.

وی تصریح کرد : ما باید کتابخانه های تخصصی استانها، خصوصاً کتابخانه هایی که  دارای کتابهای هشت سال دفاع مقدس هستند را فعال کنیم.

سرهنگی گفت : سربازان زمان دفاع مقدس پیر می شوند و  روزی دنیا را ترک می کنند ، اما این سربازان با نوشتن خاطرات آن دوران می توانند همیشه دفاع مقدس و خودشان را زنده نگهدارند.

وی  افزود :  تا زمانی که بحث نوشتن و مطالعه این کتابها فراگیر نشود فرزندان امروز نمی توانند پدرهای زمان دفاع مقدس  را درک کنند و این تنها به خاطر بیان تبلیغی و بی توجهی به زبان تعقل است .

مدیر مرکز مطالعات و فرهنگ نشریه ادبیات پایداری در پاسخ به این پرسش که آیا جوانان با این مقوله توانسته اند ارتباط برقرار کنند گفت : اگر بتوانیم از زبان تبلیغی فاصله بگیریم و به زبان تعقل نزدیک شویم نه تنها جوانان، علاقمند به فراگیری اندوخته های دفاع مقدس  می شوند بلکه همه به طرف ادبیات دفاع مقدس  روی می آورند.




اساس عقل، پس از ایمان به خداوند ـ عزّوجلّ ـ، دوستی با مردم است . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]