نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار . . . . چکنم حرف دگر یاد نداد استادم
سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی:
هنر آن است که بمیری پیش از آنکه بمیرانندت و مبداء و منشاء حیات آنانند که اینگونه مرده اند... خون حسین (ع) و اصحابش کهکشانی است که بر آسمان دنیا راه قبله را می نمایاند... پندار ما این است که ما مانده ایم و شهداء رفته اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده و شهداء مانده اند... زندگی زیباست اما شهادت از آن زیباتر است... حب حسین (ع) سرالاسرار شهداست... از عاشورای سال 61 هجری دیگر زمان از عاشورا نگذشته است و همه روزها عاشوراست... کربلا حرم حق است و هیچکس را جز یاران امام حسین (ع) راهی بسوی حقیقت نیست... حقیقت هنر نوعی معرفت است که در عین حضور و شهود برای هنرمند مکشوف می گردد... هنر شیدایی حقیقت و تجلی شیدایی است
علی شاه حاتمی که در اواخر جلسه  نقد و بررسی فیلم اخراجی ها وارد تالار اندیشه حوزه هنری شده بود، با گرفتن میکروفون، کارگردان این فیلم را با کلمات وقیحانه و و خارج از ادب مورد خطاب قرار داد.

این کارگردان در ابتدای سخنان خود بدون کلمه اضافه ای، خطاب به مسعود ده نمکی گفت: «من هم در گذشته با تو آشنا بودم و هم الان تو را می شناسم، تو همان فاشیست گذشته ای!»

وی سپس با بکار بردن کلمه ای خارج از ادب و نزاکت مجلس، باعث خشم صدها تماشاگری شد که برای نقد فیلمنامه اخراجی ها حضور یافته بودند. سپس شاه حاتمی با اعتراض گسترده مردمی که خواستار خروج او از محل مراسم شدند، با درخواست محمد رضا شریف نیا بازیگر سینما و مجری برنامه در نهایت مجبور به عذرخواهی شد.

ده نمکی هم در دفاع از وجود چنین شخصیت هایی در جبهه ها گفت: من می توانم از افرادی نام  ببرم که دقیقا شبیه به شخصیت اخراجی ها  بودند که داش مسلک بودند و سیگار می کشیدند .

اما این پایان داستان نبود چرا که پس از آن، جلسه از کنترل خارج شد و به رد و بدل شدن کلماتی میان مردم و شاه حاتمی بدل شد که مجری برنامه جلسه را خاتمه یافته اعلام کرد.

علی شاه حاتمی در خارج از سالن و در میان چند تن از همراهانش با تکرار همان کلمات سخیف، گفت: «اگر من مجبور نبودم، هیچ گاه عذرخواهی نمی کردم!» وی افزود: «آن دو نفر(ده نمکی و شریف نیا) مردم را ابله تصور کرده و جنگ را تحریف کرده اند... » شاه حاتمی اضافه کرد: «من تصمیم داشتم اخراجی ها را نقد کنم که چقدر عامه پسند است اما مردم نگذاشتند!» شاه حاتمی سپس گفت: » معلوم نیست این آقا در کدام جبهه حضور داشته که شاهد چنین رفتارهای احمقانه از رزمندگان و فرماندهان بوده است.

گفتنی است که این کارگردان بداخلاق سینما و تلویزیون پیش از این نیز چنین رفتار جنجالی و بی ادبانه را در سابقه خود دارد. وی چند سال قبل در یکی از جشنواره های فیلم، تلاش می کرد چند تن از اقوام خود را بدون ارایه کارت وارد سالن اختتامیه کند که وقتی با مخالفت حراست سالن مواجه شده بود، با برهم زدن مراسم، نیروهای حراست را متهم به کتک زدن خانواده اش کرد. وی تا وقتی عذرخواهی رسمی مسوولان را نشنید، حاضر به ترک آن مراسم نشد.



انسان مسلمان هدیه ای برتر از سخنی حکیمانه که خداوند بدان، هدایتش را افزون کند یا از نابودیش برهاند به برادرش نداده است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]