این حقیقت که در میان همه علماء عالم اسلام که هر یک به نوبه خود در پایداری شجره طیبه اسلام موثر بوده اند، خمینی کبیر شخصیت بی نظیر و جامع الاطرافی بوده است، اگر با درک صحیح از شرایط زمانی و مکانی عصر خمینی همراه شود، به چنان استحکامی خواهد رسید که راه بر هر مدعای کاذبی سد خواهد کرد.
درک عمیق امام از تعالیم اسلامی، تسلط مثال زدنی ایشان بر فقه متعالی اسلام، تثبیت نظریه حکومتی در پرتو آموزه های مترقی اسلام در عمق وجود امام، فهم همه جانبه وی از کامل ترین دین بشریت در مقابل سطحینگری و یا یکسویه نگری رایج در زمان ایشان، اعتقاد و باور عمیق قلبی بر برتری بلاشک اسلام و قرآن و عترت در صحنه مواجهه با سایر مکاتب و ... چونان عزم راسخی در بیان اندیشه ناب اسلامی امام ایجاد کرده بود که بدون تردید پس از معصومین و در مرتبه نازلتری از آن انوار مقدس، چشم بشریت به خویش ندیده بود.
تئوری انقلاب دینی امام در مقایسه با تئوریهای دیگر دوران معاصر چون مارکسیسم، لیبرالیسم، سوسیالیسم، کمونیسم و ... که همگی زائیده سرگشتگی انسان در دوران مدرنیته بودند، به مانند باب نجاتی بود که بشریت را به سر منزل مقصود، بجای پوچی و آوارگی رهنمون می ساخت
دو سوال اساسی؛ چه کسی باید حکومت کند؟ و چگونه باید حکومت کند؟ که از طرف اندیشه امام در مقابل دیدگان تمام مکاتب رایج، تمام حکومت های بر سر کار در جهان و حمله ملت ها قرار می گیرد، در فضایی طرح می شود که سردمداران جائر حکومت های بشری سعی در تشکیل دهکده جهانی برای تداوم سلطه غاصبانه خویش دارند.
این دو سوال آنچنان تئورسین ها، اندیشمندان و متفکران مکاتب بشری و علماء مذاهب دینی را به تفکر و تجدید نظر وا میدارد که پس از گذشت بیش از نیم قرن از طرح این ایده هنوز جهان در بهت این نهضت بیداری به سر می برد.
خیمه همه جانبه زرسالاران و زورمندان عالم بر قلمرو جغرافیایی جهان اسلام نشان می داد، عده ای درصدد بوده و هستند که نزاعی میان اسلام و دنیای امروز بوجود بیاورند و بر این شکاف بیفزایند لکن امام نشان داد با مدل حکومت اسلامی می توان در هر مقطعی از عمر بشریت و در هر نقطه ای از پیشرفت علوم مادی که باشیم حکومت کرد. امام در عصری که بیش از هر زمان دیگر نژادپرستی، ناسیونالیست مداری، ملی گرایی و افراط و تفریط های این چنینی غده ای چرکین میان بشریت ایجاد کرده بود ثابت نمودند چگونه می توان در پرتو آموزه های اسلام یکبار دیگر شعار برادری و برابری مدنظر اسلام را در عالیترین سطح آن محقق نمود.
به اعتراف همگان نهضت بیداری اسلامی که امروز پا از حدود و ثغور جهان اسلام نیز فراتر نهاده است مدیون مجاهدت بی نظیر اسلام شناس، مصلح، سیاستمدار و رهبر بزرگ قرن، خمینی کبیر است و با این تعریف می بایست با گذشت بیش از نیم قرن از آغاز این نهضت و گذشت قریب به سه دهه از به ثمر رسیدن آن در خاستگاه خود یعنی ایران اسلامی عزیز شاهد شکوفایی تمام و کمال آن اندیشه مترقی باشیم.
با فضل بیکران خداوند امروز خلف صالح آن یار سفر کرده سکاندار نظام مقدس جمهوری اسلامی که گرانبهاترین یادگار امام است می باشد و براستی این دو تجلی نورانی یک حقیقت بیش نیستند و عموم خصلت هایی که حضرت امام داشتند در مقام معظم رهبری نیز دیده می شود.
امروز اقتدار و همینه سیاسی و بین المللی که با اتکا بر آرمان امام راحل برای جمهوری اسلامی بوجود آمده، پافشاری بر حقوق مسلم هسته ای کشور، پیشرفت و پیشبرد تحقیقات و صنایع نوین و مدرن جهانی که در دستور کار نظام قرار دارد، نجات انقلاب از طوفان های سهمگینی که هر اراده ای را از پای در می آورد، دفاع عزت مندانه از کیان انقلاب در مواجهه با دشمنان خارجی و سیل ویرانگر منافقان و جاهلان داخلی، جز با رهبری شاگردی اصیل و عمیق از مکتب امام ممکن نبود چرا که عده ای کثیر خویش را شاگرد مکتب امام می دانند!!
امام به بهترین شیوه ممکن نشان دادند می توان حکومت داری اسلامی بر مبنای مشروعیت الهی را با خواست و اراده مردم آن چنان منطبق کرد و درهم آمیخت که سعادت بشری و کمال معنوی که آمال هم انسانهاست تضمین شود لکن بسیار تنگ نظرانه است که امروز بسیاری با داعیه خط امامی به تحریف آن اندیشه تابناک می پردازند و خواست و رای خود را به امام نسبت می دهند، و سعی می کنند آن تفکر جامع و مانع بی نظیر را از زوایه ناقص و محدود دید خویش تعریف کنند.
این اندیشه که اسلام هیچ تعارضی با نظریه پردازی و رونق مناظره و نقد و ... ندارد که در مقابل تحجر و واپسگرایی مطرح می شود، محصول وسعت نظر و نگرش امام بود که در کلام فرزندان و شاگردان صدیق این مکتب من جمله شهید مطهری، شهید مفتح، شهید بهشتی و ... موج می زد، اعتقاد به آزادی و جامعه مدنی مد نظر اسلام، حقوق فردی انسانها و ... همه به شکل تکامل یافته و متعالی در اندیشه امام متجلی بوده است، اما شاهدیم امروز برخی مدعیان خط امام امری برخلاف آن واقعیت روشن جلوه می دهند و تفسیر به رای می کنند و نام آن را خط امام و اندیشه امام می نامند، در هیچ نقطه ای از اندیشه امام نمی توان بی بندوباری و ترویج لاابالی گری را به پای آزادی و رعایت حقوق انسانها نوشت، در اندیشه امام نمی توان میان آموزه های اسلام و تمایلات شخصی یکی را برگزید، در اندیشه امام نمی توان تضعیف نظام، مقابله با ولایت فقیه – این اصل اساسی اندیشه سیاسی امام راحل – ذلت در برابر بیگانگان، وادادگی در مقابل قدرت، یکجانبه گرایی، به هیچ انگاشتن اراده مردم که متأسفانه امروز عده ای در پشت خط امام به ترویج آن در روزنامه، نطق ها و احزاب خود مشغولند را به پای آزادی بیان نوشت. تعاریف امام از واژه های جریان سازی نظیر؛ اسلام ناب در مقابل اسلام آمریکایی، روحانیت مدنظر اسلام، فقه اسلام، جایگاه ولایت فقیه، ارکان نظام اسلامی، جایگاه و نقش مردم در حکومت اسلامی، جمهوریت و اسلامیت نظام، دانشگاه اسلامی استکبار و ابرقدرت های جهانی، اجتهاد پویا در کنار فقه سنتی و جواهری و ... بسیار روشنتر از آن است که امروز برخی بجای توضیح در خصوص شکاف عمیق شان با این تعالیم به تفسیر به رای نشسته و مقابل رهبری نظام ایستاده اند.
برای آنکه باز عده ای خود را از مخاطب قرار گرفتن این سخنان جدا نکنند چند مثال از فضای کنونی جامعه مفید خواهد بود.
طرح رابطه با آمریکا که از روی ترس و ذلت در دهه اخیر از سوی برخی در کشور مطرح می شد – برخلاف آنچه ب درایت رهبری نظام از موضع قدرت و عزت در خصوص بحث عراق اتفاق افتاد – از سوی چه کسانی بود؟ مخالفت با هر انتخاباتی که پیروز آن جریان خاصی باشد. از سوی چه گروههایی تبلیغ می شد؟ رواج بی بند و باری به نام آزادی در زمان تصدی مسئولیت چه کسانی اتفاق افتاد؟ فساد گسترده اقتصادی درون دستگاههای دولتی در چه دولتهایی نهادینه شد؟ دست اندازی بی رحمانه به بیت المال توسط آقازادگان چه مسئولانی به وقوع پیوست ؟ موج توهین به مقدسات، رابطه با دشمنان، فروش اسناد نظام به بیگانگان، ذلت در دفاع از حقوق هسته ای ایران، باند بازی و رابطه بازی و تقدم رابطه بر ضابطه و قانون، موج پناهندگی دست اندر کاران به دامن دشمنان در زمان کدام مجلس و کدام دولت بوده است؟ فاصله گرفتن از خط سرخ و عزت آفرین شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و مصادره نظام و دستاوردهای آن در کدام روزنامه ها، رسانه ها و احزاب بیداد می کند؟
چه کسانی حاضر شدند با همکاری دشمنان قسم خورده این نظام رسانه و تریبون داشته باشند؟ ورود افرادی مثل ابراهیم یزدی و احزاب غیر قانونی و شرعی مثل نهضت آزادی – طبق نظر امام – به فضای گفتمان سیاسی جمهوری اسلامی که باید اسلامی باشد و نه غیر اسلامی در کدام روزنامه و در زمان کدام دولت و مجلس اتفاق افتاد؟ حضور دوباره عناصری که زمانی سلاح به دانشگاه می آوردند و اندیشه تابناک
انقلاب فرهنگی در دانشگاه به قصد تصفیه ساحت مقدس دانشگاه از حضور این خائنان به دین، ملت و کشور مطرح شد به فضای دانشگاه و قرار گرفتن تریبون در اختیار به اصطلاح ملی – مذهبی ها در دانشگاه در زمان تصدی کدام وزیر صورت پذیرفت؟
موج توهین به ولایت فقیه و تسونامی مناقشات سیاسی در مجلس شورای اسلامی – بالاترین نهاد قانون گذاری اسلامی – در زمان تصدی ریاست چه کسانی و حضور کدام اکثریت در مجلس صورت پذیرفت؟
مخالفت با طرح اسلامی نیروی انتظامی که تحقق آرمان امنیت اجتماعی امام است از سوی کدام روزنامه ها و رسانه ها روزانه به باد مخالفت گرفته می شود؟
مخالفت با تأکیدات مکرر در فرمایشات رهبری در خصوص عدم تضعیف دولت برخاسته از بطن مردم امروز از سوی چه کسانی صورت می پذیرد؟ چه کسانی سعی داشتند در انتخابات گذشته از جایگاه رفیع و والای نوه گرانقدر حضرت امام خمینی (ره) که یادگاری ارزشمند از آن سلاله پاک رسول ا... هستند سوء استفاده کنند، غافل از آنکه سید حسن خمینی شاگرد هوشیار مکتب امام است؟
ملت شریف، مسلمان و انقلابی ایران اسلامی عزیز و دانشجویان پیرو خط راستین امام پاسخ همه این سوالات را می دادند و این یاوه گویی ها را با حضور و انتخاب خویش پاسخ داده اند، لکن آنچه موجب تأسف است این است بسیاری از کسانی که امروز داعیه خط امام ایشان گوش فلک را کر کرده است همین سوال شدگان هستند!!! و تأسف آنگاه به اوج می رسد که در همایش بین المللی اندیشه امام محوری ترین نقش را ایفا می کنند! و باید نگران بود که آنچه در این همایش بیان می شود اندیشه انحرافی ایشان است یا اندیشه تابناک امام؟
شاید بتوان گفت جمع کثیری از مدعیان خط امام بعد از رحلت آن زعیم عالی قدر برای تعامل، تدبر و سنجش خویش با آهنگ فکری امام به تعداد انگشتان دست نیز به صحیفه نور امام مراجعه نکردند، مگر در زمانیکه برای برتری خویش در مناقشات حزبی و سیاسی می بایست از آن منبع عظیم نور و آن کرامت والای انسانی و آن جایگاه رفیع مایه می گذاشتند و مکرر در لابلای صفحات این گنجینه عظیم از عرفان، اخلاق، سیاست، درایت، رهبری و ... به دنبال مطالبی بودند که درستی مدعای باطل خویش را ثابت کنند!! و این بزرگترین جفا در حق مصلح بزرگ بشریت در قرن حاضر بود.
امام با پایان پذیرفتن جنگ تحمیلی، ندای آغاز جنگ عقیده، جنگ فقر و غنا، جنگ مستضعفان و پابرهنگان - و به بهترین تعبیر صاحبان اصلی انقلاب – با مرفهین بی درد و مقدس نمایان بی شعور را سر داده بودنند، اما گویی آتش بس این جنگ برای عده ای از همان ابتدا اعلام شده بود و جام زهرش را همان اول خوراندند!! چرا که در این سالهای پس از رحلت آن پیر جماران در بسیاری از صفحات و روز شمار این جنگ عقیده فقط نام عده ای قلیل و درصدر آنان خلف صالح مکتب امام – مقام معظم رهبری – را می توان دید.
امروز زمان آن فرا رسیده است که امام را همانطور که بودند بشناسیم، شخصیت امام را با همان مولفه هایی نظیر عرفان، سیاست، درایت، ژرف اندیشی و بلند نظری و ... که همه را در اوج کمال و یکجا داشتند تعریف کنیم، زمان مصادره خط و امام برای عده ای خاص به سر آمده است و امروز امام و خط امام متعلق به همه آزاد اندیشان دنیا است.
ما سربازان و بدهکاران همیشگی خط امام و انقلاب در آستانه 18 سال از آن فراق غم بار یکبار دیگر با آن آرمان متعالی و مترقی اسلامی عهد می بندیم و تجدید بیعت می نمائیم.
و السلام علی من اتبع الهدی
مجتبی ابراهیمی
دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان