وی با بیان اینکه تمدن تبلور فرهنگ است و سندی بین این دو مقوله وجود ندارد، تصریح کرد: غربیها مسلمانان را امانتدار می خوانند نه تمدن ساز، به معنای اینکه در یک دوره زمانی علوم یونان و روم را دریافت کردند و به کار بستند و در یک دوره دیگر دوباره به اروپائیان تحویل دادند، این در حالی است که مسلمانان علوم افلاطونی، بطلمیوسی را تغییر دادند و به کمال رساندند.
رئیس کمیته تاریخ و تمدن افزود: به طور مثال در حوزه نجوم نفی نظریه بطلمیوس که براساس زمین محوری بود توسط دانشمندان قرن دوم و سوم هجری و در فیزیک ابوریحان که وزن محصوص اجسام ساده و مرکب را اندازهگیری کرد، اشاره کرد.
دکتر ولایتی با بیان اینکه کتاب قانون ابن سینا اولین کتاب بعد از کتب مذهبی دانست که توسط دستگاه چاپ گوتنبرگ به چاپ رسیده است، گفت: این کتاب بیش از 100 بار در اورپا ترجمه شده است.
وی با بیان اینکه تمدن اسلامی یک تفاوت اساسی با بقیه تمدنها دارد و آن جهان شمولی بودن آن است، یادآور شد: اسلام مرز جغرافیایی ندارد، مرز این تمدن و فرهنگ از اسپانیا شروع میشود و تا جنوب چین امتداد دارد؛ اگر سیاسیون با هم اختلاف دارند، علما و دانشمندان مسلمان که تمدن اسلامی را رقم میزنند با هم در یک راستا حرکت میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: تمدن اسلامی زمانی به شکوفایی میرسد که اسلام قدرتمند شود و زمانی منحط و ضعیف میشود که اسلام کوچک شود و این تمدن اکنون به جایی رسیده است که با تربیت شاگردانی همچون امام(ره)، باعث مطرح شدن بحث ولایت فقیه و تشکیل حکومتی دینی میشود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی فقط ایران دشمن درجه یک خود را آمریکا می دانست ولی حالا دنیا دشمن خود را آمریکاو سیاستهای شیطانی آن میداند.
لازم به ذکر است، این جلسه به همت جامعه اسلامی دانشجویان مشهد برگزار شد. |