نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار . . . . چکنم حرف دگر یاد نداد استادم
سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی:
هنر آن است که بمیری پیش از آنکه بمیرانندت و مبداء و منشاء حیات آنانند که اینگونه مرده اند... خون حسین (ع) و اصحابش کهکشانی است که بر آسمان دنیا راه قبله را می نمایاند... پندار ما این است که ما مانده ایم و شهداء رفته اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده و شهداء مانده اند... زندگی زیباست اما شهادت از آن زیباتر است... حب حسین (ع) سرالاسرار شهداست... از عاشورای سال 61 هجری دیگر زمان از عاشورا نگذشته است و همه روزها عاشوراست... کربلا حرم حق است و هیچکس را جز یاران امام حسین (ع) راهی بسوی حقیقت نیست... حقیقت هنر نوعی معرفت است که در عین حضور و شهود برای هنرمند مکشوف می گردد... هنر شیدایی حقیقت و تجلی شیدایی است

کارگردان فیلم اخراجی ها گفت : « برای ما همین بس که اخراجی واقعی هستیم . این همان استقلال است . »

مسعود ده نمکی در نشست مطبوعاتی " اخراجی ها " پس از نمایش آن در سینما فلسطین گفت : « از همه بازیگرانم عذرخواهی می کنم ، شاید اگر در فیلم دیگری این بازی ها را داشتند ، مورد توجه قرار می گرفتند . یقین دارم  در عالم هنر هم مانند سیاست باند بازی حاکم است . حیف شد که بازی ها و زحمت هنرمندان این فیلم نادیده گرفته شد . »
کارگردان اخراجی ها افزود : «  دموکراسی که می گویند یعنی همین . هر چه که مردم خوششان می آید ، روشنفکران آن را مردود می کنند . »

ده نمکی گفت : « مردم از فیلم جنگی بدشان نمی آید. از کلیشه های این فیلم ها خوششان نمی آید. کسانی فیلم های جنگی ساخته اند که آدم های جنگ را نمی شناختند و زیر کولر گازی می نشستند و می نوشتند. نگاه آنان کلیشه ای بود. در جبهه ترس کنار شجاعت ، پیروزی کنار شکست، و عشق کنار تنفر بود. آدم های جنگ فرشته یا هرکول نبودند. »

وی ادامه داد : « اگر کسی قبل از من این فیلم را می ساخت ، هیچوقت وارد حوزه سینمای دفاع مقدس نمی شدم. »

ده نمکی فیلم " اخراجی ها " را یک افتخار برای سینمای ایران دانست و افزود : « آقای جعفری جلوه به همراه خانواده اش تا ساعت یک نصفه شب پشت در سینما برای دیدن این فیلم ایستاده بودند. »

وی در ادامه گفت : « همان حرف هایی را که داد می زدم ، نوشتم و همان چیزهایی را که می نوشتم ، فیلم ساختم . روزنامه نگاری و فیلمسازی برای من وسیله است نه هدف. اینها شغل من نیستند که روتین و روزمره شوند. »

ده نمکی از تخریب شخصیت های حاضر در این فیلم که توسط افرادی صورت گرفت ، گلایه کرد و گفت : «  من به داوران اعتراضی ندارم. از اول به آقای کاسه ساز گفتم این فیلم را در جشنواره شرکت ندهید. تقصیر آقای کاسه ساز شد. برای ساخت فیلم هزاران مشکل داشتیم. آقای کاسه ساز گفته اند این چیزها را نگو، اما من می گویم. همه را برای کار در این فیلم تخریب کردند. به آقای شریفی نیا گفتند با من کار نکند. به او گفتند تو چماق دار شده ای به من گفتند لیبرال شده ام. »

وی با حمایت از بازیگران حاضر در این فیلم ، گفت : «  باید فیلم را از همان ابتدا از بخش مسابقه خارج می کردیم . در بخش مسابقه فیلم اولی ها هم "اخراجی ها" حضور دارد. اگر در این بخش به من جایزه بدهند در جهت حمایت از بازیگران این جایزه را نخواهم گرفت. »

مسعود ده نمکی در حالیکه عکس شهیدی را نشان می داد گفت : « مجید سوزوکی فیلم من، شهید مجید خدمت است. می خواهند این افراد را از تاریخ دفاع مقدس بیرون کنند. شما شهید آوینی کلیشه شده را می شناسید. او عاشق شده، روشنفکری را تجربه کرده تا در آخر سید اهل قلم شده اما الان در خط قرمز است. »

او در ادامه خاطر نشان کرد که هیچ کس حاضر نشد در امر کارگردانی به او مشاوره دهد و مجبور شد به تنهایی آن را اداره کند .

اکبر عبدی نیز با انتقاد از برخوردی که با این فیلم صورت گرفت ، گفت : « بچه های گروه همه شوکه هستند که نامشان در میان نامزدها نیست. »

وی ادامه داد : « جایزه اصلی را از دست تماشاگران می گیریم. - مسعود ده نمکی برخلاف جثه اش، آدم وزین، آرتیست و سرشار از اعتماد به نفس بود. »

این بازیگر سینما گفت : « اگر با آقای ده نمکی مشکل دارند ، به ما چه ربطی دارد. می خواهند یک مخلباف دیگر درست شود. چرا آنقدر غریبه با همکار و دوستشان رفتار می کنند. این فیلم در تمام سالن هایی که به نمایش درآمده ، سانس فوق العاده داشته است ؛ با مسعود ده نمکی غرض ورزی دارند. »

مسعود ده نمکی همچنین در وبلاگش می نویسد : «  از سینمای مطبو عات  خارج می شوم و به طرف سینما مطبوعات می روم به طرف  سینمای عصر جدید ...
خیابان فلسطین به طرف دانشگاه تهران راه بندان شدید است . ستون نیروهای سرباز ،  پلیس باطوم در دست می دوند فکر می کنم اتفاقی روی داده ، نکند دو باره دانشگاه تهران شلوغ شده ...
هرچه به سینما عصر جدید نزدیک می شویم ازدحام پلیس و مردم بیشتر می شود اما خبری از شعار نیست ... نه اینجا کوی دانشگاه نیست ، در گیری بر سر بلیط اخراجی ها ست که صدها تن از مردم که  نتوانستند وارد سالن های شماره ۱ و ۲ و ۳  سینما شوند نرده ها را فرو ریخته اند ... »

 



اگر دانشمند همه آنچه را که می گفت، نیکو و درست بود، شاید از عجب وخودپسندی دیوانه می شد . دانشمند آن است که درستیهایش فراوان باشد . [امام حسین علیه السلام]