سفارش تبلیغ
صبا ویژن


نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار . . . . چکنم حرف دگر یاد نداد استادم
سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی:
هنر آن است که بمیری پیش از آنکه بمیرانندت و مبداء و منشاء حیات آنانند که اینگونه مرده اند... خون حسین (ع) و اصحابش کهکشانی است که بر آسمان دنیا راه قبله را می نمایاند... پندار ما این است که ما مانده ایم و شهداء رفته اند، اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده و شهداء مانده اند... زندگی زیباست اما شهادت از آن زیباتر است... حب حسین (ع) سرالاسرار شهداست... از عاشورای سال 61 هجری دیگر زمان از عاشورا نگذشته است و همه روزها عاشوراست... کربلا حرم حق است و هیچکس را جز یاران امام حسین (ع) راهی بسوی حقیقت نیست... حقیقت هنر نوعی معرفت است که در عین حضور و شهود برای هنرمند مکشوف می گردد... هنر شیدایی حقیقت و تجلی شیدایی است
سرمقاله روز دوشنبه حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان بازتاب گسترده ای در برخی مطبوعات شیخ نشین های خلیج فارس و به ویژه بحرین داشته است.

به گزارش "الف"، حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه کیهان در سرمقاله روز 18 تیرماه با اشاره به بیانیه هفته گذشته وزرای دفاع، خارجه و امنیتی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (PGCC) درباره حمایت از ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه گانه خلیج فارس، ضمن ارایه فهرست اسناد ایران برای مالکیت بر جزایر سه گانه مورد ادعای امارت و اینکه سابقه کشورهای شیخ نشین خلیج فارس به 100 سال هم نمی رسد، نوشت: « در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیح فارس، همراهی بحرین با سایر کشورها حساب جداگانه ای دارد زیرا بحرین بخشی از خاک ایران بوده که در جریان یک زد و بند غیر قانونی میان شاه – دولت هویدا - و دولت های آمریکا و انگلیس از ایران جدا شده است.

در واکنش به سرمقاله روز دوشنبه کیهان، عبدالرحمن العطیه، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس این سرمقاله را مغرضانه توصیف و با انتقاد شدید از آن گفت، این مقاله تحریک آمیز و هدف آن ایجاد فتنه بوده است در حالی که ما اکنون نیاز به آرامش و اعتماد سازی داریم.

روزنامه های بحرین نیز به سرمقاله حسین شریعتمداری واکنش نشان داده و ادعا کرده اند "بحرین هیچ وقت متعلق به ایران نبوده است".

جزیره بحرین با حدود 700 هزار نفر جمعیت، در جنوب خلیج فارس قراردارد و از نظر مساحت 2300 برابر کوچکتر از ایران است. حدود یک سوم از جمعیت فعلی این جزیره را اتباع هندی، پاکستانی، بنگلادشی، فیلیپینی و آفریقایی تشکیل می دهند که برای کار به این جزیره رفته اند.

حدود 70 درصد جمعیت بومی بحرین را شیعیان تشکیل می دهند . بسیاری از آنها به زبان فارسی مسلط هستند واخبار ، فیلم ها و سریال های شبکه های تلویزیون ایران را پیگیری می کنند. بازی های لیگ فوتبال ایران و حتی تیم های استقلال و پرسپولیس در منامه طرفداران پروپا قرصی دارد.

در محله قدیمی و سنتی منامه که اکثریت جمعیت این کشور در آن زندگی می کنند، عکس های آیت الله خامنه ای، سید حسن نصرالله و نیز نشانه ها و نمادهای شیعی ـ ایرانی کاملاً در معابر و خیابانها مشهود است.

حکومت بحرین پادشاهی است که در آن "شاه" ، رییس همزمان دولت و عدلیه است و در عین حال قانونگذاری هم می کند.

از سالها پیش خاندان آل خلیفه قدرت را در این جزیره در دست دارند. سلطان فعلی، حمد بن عیسی آل خلیفه نام دارد که از سال 1378 قدرت را به دست گرفته و با خانواده پر جمعیتش در شهر اختصاصی حمد در نزدیکی منامه زندگی می کند.

پدر شاه فعلی رابطه خوبی با اکثریت 70 درصدی شیعیان بحرین نداشت و تجمع آزادی طلبانه مردم منامه در سال 1372 را به شکل خونینی سرکوب کرد.

خاندان آل خلیفه در سیاست و اقتصاد بحرین حرف اول و آخر را می زنند و مانند بقیه امیر نشین های خلیج فارس، قوانینی اعلام کرده اند تا کسب و کارهای پر سود تجاری به طور قانونی در انحصار خاندان سلطنت قرار داشته باشد.

پیش از این نیز مقام های جمهوری اسلامی ایران تلویحاً به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هشدار داده بودند چنانچه این شورا به حمایت از ادعای امارات درباره جزایر ایرانی خلیج فارس ادامه دهد، ایران نیز حق مالکیت خود بر بحرین را که در سال 1351 شاه از آن چشم پوشید، احیا و پیگیری خواهد کرد.

برای اولین بار وزارت خارجه ، مراسمی به مناسبت سالگرد ربایش 4 دی‍پلمات ایرانی برگزار کرد.



به گزارش خبرنگار رجانیوز در این مراسم، کاظمی‌نیا دبیر کمیته دولتی پیگیری سرنوشت چهار دیپلمات ربوده شده ، جعفر جهروتی‌زاده همرزم حاج احمد متوسلیان ، حمید داودآبادی و محمدعلی رامین به سخنرانی پرداختند و همگی از این که وزارت خارجه برای اولین بار برای 4 دیپلمات ایرانی مراسم یادبود برگزار کرده، ابراز شادمانی و تاسف کردند!



سخنان صریح و غیر دیپلماتیک مهمانان در حضور مصطفوی قائم مقام وزیر امور خارجه از دیگر نکات جالب این برنامه بود.


در ابتدای برنامه، کاظمی‌نیا دبیر کمیته پیگیری سرنوشت 4 دیپلمات در نهاد ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت‌های دولت‌ در خصوص پیگیری این پرونده خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت نهم، آقای احمدی‌نژاد به آقای احمد موسوی ابلاغی دادند و تأکید کردند که پیگیری این پرونده جزء مطالبات اصلی دولت است.


وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که در کمیته پیگیری دولت جدید صورت گرفته، جلوگیری از ولخرجی‌هایی است که بعضاً به آن‌ها اشاره می‌شود و سفرهای بی‌حاصل که از سوی برخی از قِبَل این پرونده صورت می‌گرفته، دیگر وجود ندارد.


گفتنی است، پیش از دولت نهم پرونده 4 دیپلمات ایرانی در دست برخی افراد امنیتی بوده که 15 میلیون دلار برای آزادی آنان از دولت پول دریافت کرده اند که برخی از این مبالغ را به خرید ویلا و زمین در بیروت و دیگر مناطق خوش آب و هوای خاورمیانه اختصاص داده اند!



جعفر جهروتی‌زاده همرزم حاج احمد متوسلیان با قدردانی از وزارت امور خارجه که بعد از 25 سال برای اولین بار جلسه بزرگداشتی برای این افراد برگزار نمود، تصریح کرد: در میان این 4 دیپلمات، فردی وجود دارد به نام حاج احمد متوسلیان که بعد از حادثه کربلا کمتر فردی نظیر وی در تاریخ وجود داشته باشد.


وی با بیان اینکه 25 سال است کمیته‌ای مسئولیت پیگیری وضعیت این افراد را در دست داشته و این کمیته در هر برهه در دست افرادی بوده، اظهار داشت: همه این افراد باید بیایند بگویند در این 25 سال چه کرده‌اند، 25 سال است که جلساتی برگزار شده، دریغ از اینکه این افراد حتی چند دقیقه‌ای در چنین مراسمی حضور پیدا کنند.


همرزم حاج احمد متوسلیان خاطرنشان کرد: من شخصاً به سهم خودم دست‌بردار نیستیم. این همه سفر لبنان و کشورهای دیگر رفتند این همه هزینه‌ کردند باید بیایند و پاسخ دهند. جای تعجب است که چرا کمیته‌ فعلی نمی‌گوید کمیته‌های گذشته چه کرده‌اند و پول‌ها چگونه خرج شده است. خوشبختانه خبردار شدیم با آمدن کمیته دولت جدید،‌ یکسری بساط‌ها جمع شده و دیگر ولخرجی در کار نیست.


جهروتی تصریح کرد: امیدوار بودم در این جلسه یکی دو نفر از مسئولان قبلی پرونده حضور داشته باشند اما بدانند ما دست‌بردار نیستیم. این هزینه‌ها از پول بیت‌المال بوده، ما در کشوری زندگی می‌کنیم که بعضی مردم به نان شب خود محتاجند، امیدوارم که این افراد بگویند چه کرده‌اند وگرنه مجبوریم ادبیات خود را با آن‌ها عوض کنیم.


وی با بیان اینکه دیپلمات نامیدن همه این افراد ظلم بزرگی در حق آن‌هاست، خاطرنشان کرد: غربی‌ها خود می‌دانند که این افراد چه کسانی هستند و به خاطر چه چیزی آمده‌اند و نباید از این بترسیم که بگوییم برای کمک به ملت مظلوم لبنان در برابر حملات رژیم صهیونیستی به آن‌جا رفته بودند.

جهروتی با تأکید بر اینکه کلمه اسارت که روی بنرها برای حاج احمد به کار برده می‌شود، کلمه درستی نیست، اظهار داشت: حاج احمد مردی است که دوستان از دیدنش خوشحال و دشمنان از بردن نامش وحشت می‌کردند. زمانی که حاج احمد دستگیر شد، رادیو اسرائیل در برنامه ویژه خود اعلام کرد ژنرال احمد متوسلیان طراح عملیات‌های نظامی بزرگ در جنگ ایران و عراق دستگیر شد و ما اینگونه با حاج احمد برخورد می‌کنیم.



محمد علی رامین هم در این برنامه دقایقی به سخنرانی پرداخت و در انتهای سخنانش با عوض کردن موضوع اظهار داشت: اما ما احمد متوسلیان را نمی‌شناسیم نمی‌دانم که او بالاخره یک بسیجی بود یا دیپلمات؟ به زعم عده‌ای او برای گفت‌وگو و مذاکره به لبنان رفته بود! حتماً کردستان و خرمشهر هم برای مذاکره و گفت‌وگو رفته بود! این چه ظلمی است که ما به احمد متوسلیان کرده‌ایم؟ اگر احمد متوسلیان متعلق به هر ملت دیگری غیر از ایران بود، الان به بزرگترین الگوی بخش بزرگی از جهان تبدیل شده بود. ‌اگر سید محسن موسوی را به عنوان یک الگو به دیپلمات‌ها معرفی می‌کردیم، سید حسین موسویان سربر نمی‌آورد که بخواهد اطلاعات سری کشور را بفروشد. اگر اسرائیل دیپلمات می‌خواهد ما چنین دیپلمات‌هایی را حاضریم با طیب خاطر به آن‌ها بدهیم.



اما مهم ترین سخنرانی این برنامه را حمید داودآبادی از پیگیری‌کنندگان اولیه سرنوشت 4 دیپلمات و نویسنده کتاب 4 جولای -تنها مرجع جمع‌آوری شده در مورد 4 دیپلمات ربوده شده در لبنان در سال 1361- انجام داد. وی که با صراحت سخن می گفت، اظهار داشت: بعد از 25 سال وزارت خارجه برای اولین‌بار برای 4دیپلمات مراسم برگزار کرده و بعد از 25 سال نماینده دولت در این پرونده در مراسم سالگرد 4 دیپلمات حاضر شده است. بعد از 25 سال با خبرگزاری ایرنا سروکله زدیم و آخر حاضر نشدند عکس کاظم اخوان خبرنگار خودشان را به عنوان لوگو استفاده کنند و یا حتی یک یادواره برای او برگزار کنند. بعد از 25 سال صداوسیمای ایران روز 14 تیر در سالگرد ربایش این افراد به جای اشاره به وضعیت این 4 دیپلمات، در تلویزیون خبر خوردن یک کیلو انبه توسط یک هندی را نشان می‌دهد اما از اینکه حاج احمد که بود و چه کرد صحبتی در میان نیست.


این فعال پیگیری سرنوشت 4دیپلمات در خصوص آخرین اخبار مربوط به وضعیت 4دیپلمات خاطرنشان کرد: علاوه بر این 4 نفر، 3 ایرانی دیگر هم اسیر شدند که یکی از این‌ها سعید شیخ‌ توسلی کارمند بنیاد شهید بوده است که در پست بازرسی برباره دستگیر و به اسرائیل منتقل می‌شود. 7 سال قبل شیخ‌توسلی از زندان اسرائیل آزاد شده و الان در تل‌آویو یک مغازه جوراب فروشی دارد. شیخ توسلی گفته که آخرین بار حاج احمد را 7 سال قبل همزمان با روزهای آزادی خود دیده است. این طور که شیخ توسلی گفته،‌ کاظم اخوان را ندیده ولی صدای او شنیده‌ می‌شده است و این سه نفر می‌گفتند که کاظم در سلول است.


داودآبادی با اشاره به حضور فرد یا افرادی در این پرونده که در مشخص نشدن وضعیت این 4 نفر تلاش می‌کنند، اظهار داشت: در سال 70 یعنی 16 سال قبل، در جلسه‌ای محرمانه در مرکز مطالعات وزارت‌ خارجه نشستی با حضور نماینده ایران، نماینده حزب‌الله و نماینده‌ای از سفارت آلمان در خصوص این پرونده برگزار شد.


وی افزود: نماینده حزب‌الله فردی به نام عمار و از رفقای خود من است که قضیه را کاملاً برایم تعریف کرد. او چنین می‌گوید که نماینده سفارت آلمان در حاشیه بحث به نماینده ایران می‌گوید که طرف اسرائیلی حاضر است در قبال اطلاعاتی، فیلمی را بدون مشخص بودن زمان و مکان به ایران ارائه دهد که نشان می‌دهد 3 تن از این افراد زنده هستند و در فیلم صحبت می‌کنند. با چنین صحبتی یکی از این افرادی که نقش کلیدی در به نتیجه رسیدن این پرونده دارد، جلسه را به هم می‌زند و می‌گوید این‌ها همه شایعه است و این افراد شهید شده‌اند.


داودآبادی به کمیته پیگیری دولت پیشنهاد کرد به دنبال افراد اصلی و مؤثر در این پرونده بروند و خاطرنشان کرد: گفته بودم که سمیر جعجع بحث انحرافی است و نقشی در ربایش این افراد ندارد. فردی به اسم نادر سکَر در لبنان است که در ربایش این افراد دست داشته و خودش التماس می‌کند که اطلاعاتی در این زمینه دارد اما کسی دنبال او نمی‌رود. روبیر حاتم نیز از افراد کلیدی در این پرونده است که چند وقت قبل هم ترکیه بود، اما مذاکره با وی دنبال نشد.

<   <<   46   47   48   49   50   >>   >
هیچ قطره ای نزد خداوند، محبوب تر از دوقطره نیست : قطره خونی در راه خدا، و قطره اشکی در سیاهی [رسول خدا صلی الله علیه و آله]