آنچه که در پی میآید سومین بخش از گزارش دومین کارگاه « بررسی سیاستهای مدیریت و بهره برداری مخازن نفت و گاز» است که از سوی سرویس مسائل راهبردی دفتر مطالعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه مسائل راهبردی ایسنا، در این کارگاه دکترعلیمحمد سعیدی و دکتر مسعود درخشان و کمال دانشیار، رییس کمیسون انرژی مجلس شورای اسلامی به بررسی موضوع یاد شده پرداختند.
گفتنی است در این کارگاه از مهندس سهیلی پور مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز و محمد جواد عاصمی پور قائم مقام مدیر عامل شرکت ملی نفت دعوت به عمل آمده بود که در این نشست حضور نیافتند.
در بخشهای پیشین این گزارش توضیح داده شد که بر اساس مطالعات دکتر سعیدی با توجه به افت فشار مخازن بر اثر حجم عظیم نفت برداشت شده، نیاز امروز مخازن کشور به تزریق گاز، 560 میلیون متر مکعب است. این درحالی است که گفته میشود حجم تزریق کمتر از 100 میلیون متر مکعب است.
به گفته استادان شرکت کننده در این کارگاه، اگر گازی که قصد صدور آن به کشورهای مختلف وجود دارد، به مخازن نفتی کشور تزریق شود، از نابودی 65 میلیارد بشکه نفت- معادل بیش از 30 تریلیون دلار که به دلیل کمبود تزریق، غیر قابل استحصال میشود، جلوگیری خواهد شد.
خبرنگار:
شما به برخی از آمارهای تحریفشده سازمان بینالمللی انرژی اشاره کردید و توضیح دادید که این سازمان در جهت تأمین منافع و نیازهای مصرفکنندگان انرژی و برای تشویق تولید کنندگان انرژی به تولید بیشتر، مدعی بیاهمیت شدن ارزش سوختهای فسیلی، در اثر پیشرفت انرژیهای نو است، اما صرف نظر از تحریف واقعیات و آمار در تحلیلهای این سازمان، تحلیل شما درباره چالش میان سوختهای فسیلی و انرژیهای نو در ایران چیست؟